Poker-NM til Norge!

Etter en lang tids kamp fra det norske pokermiljøet er det endelig klart. Neste års Poker-NM kommer til å bli spilt i Norge. Selv om FrP har gått langt i å garantere dette allerede, har det ikke vært bekreftet noe fra offisielt hold før nå.

Dette kommer som et resultat av at regjeringen har kommet med en formell henstilling om å godkjenne dette. Nå skal det ut på høring, men det forventes at det bare er formaliteter før dette er avklart. Samtidig gjør regjeringen en ytterligere oppmykning av lovgivningen ved å åpne opp for at det kan spilles poker i private pokerlag.

Fra Dublin til Norge

I april gikk Norgesmesterskapet i poker av stabelen i Dublin. Byen har vært vertskap for turneringen i flere år nå, og tidligere har også Danmarksbåten vært brukt. For utenforstående virker det kanskje litt rart at et Norgesmesterskap ikke kan spilles i Norge, men dette har altså sammenheng med lovgivningen.

At det nå endelig skal bli tillatt vil være godt nytt for miljøet som har hatt en ekstrem vekst i spillere de siste årene. Det er grunn til å tro at også myndighetene har hatt dette med i vurderingen når henstillingen om å endre loven har blitt lovet.

Med NM i Norge vil tilgjengeligheten bli enda bedre og vil helt sikkert ha en positiv effekt på deltakertallene neste år. Hvor NM kommer til å bli avholdt er ikke klart enda.

Spill poker lovlig hos Betsson idag!

NM poker

Kan også spill poker hjemme

I Norge har det lenge vært totalforbud mot å spille kortspill om penger hjemmefra. I ytterste konsekvens kunne pokerspill medføre fengselsstraff. Også her sørger de nye reglene for en oppmykning, hvor norske spillere nå kan kose seg med poker med venner uten å være redd for å få ordensmakten på døren.

Reglene gjør det riktignok klart at det kun gjelder private pokerlag hvor det ikke spilles om større beløp, men det er uansett en seier for alle som liker å spille poker.

Venter på flere endringer

Regjeringen går langt i å antyde at endringene som gjøres nå ikke er det eneste. Det heter seg nemlig i uttalelsen som ble gjort at man har valgt å gjøre disse foreløpige endringene for «å sikre en kontrollert utvikling av pokerspill i Norge». En videre liberalisering av lovverket kan derfor komme.

Med tanke på den utviklingen pengespill har i Norge og verden for øvrig vil det nok være en naturlig konsekvens at det gjøres flere endringer. Akkurat hva dette blir gjenstår å se, men for pokermiljøet vil en total åpning selvsagt være det ønskede målet. Den første tiden fremover vil nok uansett brukes til å glede seg over endringene som er gjort.

Akkurat når de vil være på plass er foreløpig uklart, men det ligger kortene at dette er avklart i god tid før neste års NM i poker. Uansett er dette en positiv indikasjon på forandring for bransen i Norge.